SEO

Femme van der Vlist
Femme van der Vlist SEO- & contentspecialist

In de wereld van online marketing is SEO, oftewel Search Engine Optimization, een onmisbaar onderdeel van jouw online marketing strategie. Met SEO bereik je namelijk online zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is dan ook om organisch verkeer te trekken door hogere rangschikkingen in de zoekresultaten te behalen.

Het belang van SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijk onderdeel van digitale marketing. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Verhoogde zichtbaarheid: SEO helpt je website om beter gevonden te worden door mensen die op zoek zijn naar gerelateerde informatie of producten.
  • Langdurige resultaten: Goede SEO-praktijken kunnen leiden tot langdurige en duurzame online zichtbaarheid.
  • ‘Gratis’ verkeer: Waar je bij Search Engine Advertising (SEA) moet betalen om conversies binnen te halen, is SEO ‘gratis’. 
  • Naamsbekendheid: Door in te zetten op SEO, vergroot je ook je naamsbekendheid. Je bent namelijk vaak zichtbaar in de zoekresultaten, waardoor klanten je gaan onthouden.
  • Goede basis: Daarnaast is SEO ook een goede basis voor andere delen van online marketing. Zo is het belangrijk dat de landingspagina’s op jouw website waarop wordt geadverteerd vanuit SEA goede pagina’s zijn. Voldoen deze pagina’s niet aan de eisen van Google? Dan zal het ook moeilijker worden om in de biedingen van Google Ads te winnen. Het is dus echt de basis voor online marketing.

De drie pilaren van SEO

Er zijn drie fundamentele pilaren die de basis vormen voor het verbeteren van de zichtbaarheid van een website: techniek, autoriteit en content. Deze drie pilaren werken nauw samen om ervoor te zorgen dat je website goed presteert in zoekmachines.

Techniek: Het fundament van je website

Een goede technische basis is essentieel voor SEO. Het is belangrijk dat je website gemakkelijk toegankelijk is voor zoekmachines en gebruikers. Zorg er in ieder geval voor dat je site is gecrawld en geïndexeerd. Hier komen ook een robots.txt-bestand en een sitemap bij kijken.

Verder is het belangrijk dat de laadsnelheid van je website goed is. Zowel Google als gebruikers haken af als je een langzame website hebt. Verder is het belangrijk dat je de website optimaliseert voor mobiel gebruik. Er komen steeds meer mobiele gebruikers bij, waardoor dit een absolute must is. 

Autoriteit: Je online reputatie

Autoriteit verwijst naar de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je website in de ogen van zoekmachines. Backlinks, of externe links van andere websites naar de jouwe, zijn een belangrijke factor voor autoriteit. Hoogwaardige backlinks van relevante bronnen kunnen je autoriteit versterken en je rankings verbeteren. 

Naast backlinks speelt content ook een rol bij het opbouwen van autoriteit. Het creëren van hoogwaardige, informatieve en boeiende content trekt natuurlijke backlinks aan en versterkt je positie als een betrouwbare bron in je branche. 

Content: De koning van SEO

Content is en blijft koning in de wereld van SEO. Het produceren van relevante en waardevolle content voor je doelgroep is van vitaal belang. Zorg ervoor dat je content antwoorden biedt op vragen, problemen oplost en nuttige informatie biedt. Dit trekt niet alleen bezoekers aan, maar het houdt ze ook langer op je site. 

Het is ook belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken in je content. Identificeer eerst aan de hand van een zoekwoordenonderzoek wat deze zoekwoorden zijn en verwerk ze vervolgens op een natuurlijke wijze in je teksten, titels en meta-beschrijvingen.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!