Contentmarketing

Bind klanten aan je merk met ijzersterke content

Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Door het creëren van relevante content wordt een langdurige relatie opgebouwd met de doelgroep. Content zorgt voor communicatie en interactie met de klant.

De inzet van contentmarketing zorgt dus niet alleen voor een betere vindbaarheid, maar versterkt ook de band tussen merk en klant. Het is belangrijk dat waardevolle informatie consistent en consequent gedeeld wordt op je webshop. Een gedegen contentstrategie draagt hier veel aan bij.

Ook op social media is ijzersterke content essentieel. Maak fans van toevallige passanten. Maak ambassadeurs van klanten. Vind jouw tone-of-voice en bind jouw doelgroep echt aan je merk.

Benieuwd hoe we dat doen?
Vandaag nog starten met contentmarketing? Bel met onze specialisten! Op naar aantoonbare groei 🚀
Fieke Vroon
Fieke Vroon SEO- & contentspecialiste
fieke@neosem.nl Bel mij: 0342 - 78 69 25

De voordelen van goede content

Goede content inspireert klanten, informeert ze of zet ze aan tot actie. Door ijzersterke content te ontwikkelen, heb je de mogelijkheid om de klant te binden aan je bedrijf. Bovendien is content van groot belang voor een goede vindbaarheid van je webshop. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het ontwikkelen en delen van interessante content in en plukken hier de vruchten van. Maakt jouw bedrijf al gebruik van contentmarketing?

Hero – Hub – Hygiene

NeoSEM werkt met het 3H-framework. Oorspronkelijk is dit door Google ontwikkeld voor YouTube-campagnes. Maar eigenlijk is dit framework geschikt voor alle vormen van contentmarketing.

Bron: Stickyeyes

De basis van jouw contentmarketingstrategie is Hygiene content. Geoptimaliseerde SEO-teksten die veel bezoekers trekken bijvoorbeeld. Inspelen op vragen die er zijn bij jouw potentiële klant.

Hub content komt vaker terug in jouw contentplanning. Een wekelijkse blog, maandelijkse nieuwsbrief of een aansprekende social serie.

En met Hero content pak je echt uit. Trek alles uit de kast, haak iedereen aan en zorg ervoor dat jouw grote contentstukken écht viral gaan.

Bron: Brand New Journey

Waarom contentmarketing inzetten?

Interessante content draagt bij aan:

  • Een betere online vindbaarheid;
  • Een hogere naamsbekendheid;
  • Een goede relatie met je klant;
  • Een stijging in conversies.

Dat doen we bijvoorbeeld al succesvol voor Giga Meubel:

Contentmarketing uitbesteden

Wist je dat contentmarketing ongeveer drie keer meer leads genereert dan traditionele marketing? Het ontwikkelen van nieuwe content is niet voor iedereen weggelegd en is tijdrovend.

Wil jij online ook beter gevonden worden, maar heb je geen tijd of vind je het moeilijk om goede content te schrijven? Besteed contentmarketing uit bij NeoSEM! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!