fbpx

Facebook ads

Bereik het grote publiek!

Facebook ads

Met meer dan 10 miljoen gebruikers in Nederland behoort Facebook tot één van de grootste social media platformen van de lage landen. Daarom is Facebook ook zo razend populair voor het adverteren van verschillende producten en diensten. De mogelijkheden van Facebook adverteren zijn groot. Je kunt gebruik maken van dynamische remarketing, diverse doelgroepen aanmaken, de catalogus van je webshop koppelen. Zo zijn de opties eindeloos en blijft Facebook één van de fijne en goedkope manieren van adverteren. Wij pakken dit bij NeoSEM met alle liefde voor jou op!

Vandaag nog starten met Facebook ads? Bel met onze specialisten! Op naar aantoonbare groei 🚀
Fieke Vroon
Fieke Vroon Social advertisingspecialiste
fieke@neosem.nl Bel mij: 0342 - 78 69 25
Ontdek Facebook adverteren

Waarom Facebook adverteren?

Zoals hierboven al genoemd is, is en blijft Facebook één van de grootste social media platformen. Daarnaast is Facebook de perfecte manier om jouw producten en diensten uit te lichten in afbeeldingen en video. Wanneer je met visueel beeld de kijker kunt overtuigen, zijn Facebook en Instagram de perfecte mogelijkheden. Daarnaast is het starten van een remarketing campagne een sterk idee. Voor een paar euro kun je jouw product of dienst opnieuw in beeld brengen bij de ex-websitebezoeker.

Doelgroepopties zijn groot

Spreek jouw doelgroep aan!

Daarnaast kun je specifiek jouw doelgroep aanspreken. Je kunt personen uitsluiten die niet binnen jouw doelgroep vallen en ook juist personen insluiten die je graag wilt aanspreken met jouw producten of dienst. Zo blijft Facebook adverteren ook ideaal voor het specifiek aanspreken van een bepaalde doelgroep. Door gebruik te maken van de Facebook-pixel kun je ook de personen die al bekend zijn met jouw webshop of website opnieuw targetten op Facebook. Het adverteren van Facebook gebeurt onder Meta Business platform (Facebook & Instagram).

Pluspunten!

De voordelen van Facebook

  • Je kunt kiezen voor verschillende doeleinden. Hier legt Meta (overkoepeling van Facebook) dan ook de focus op. Denk aan bijvoorbeeld aan de doelstelling ´Bereik´. Facebook zal er dan voor zorgen dat je advertentie aan zoveel mogelijk mensen wordt laten zien. Kies je voor ´Conversies´, dan zorgt Facebook ervoor dat je advertentie aan mensen wordt laten zien die sneller geneigd zijn een aankoop te doen.
  • De doelgroepen in Facebook kun je flink specificeren. Er zijn verschillende interesses toe te voegen en kun je een bepaalde locatie toevoegen. Ook tussen geslachten en leeftijden is het mogelijk om deze juist in te sluiten of uit te sluiten. Tegenwoordig is het helaas een stuk lastiger geworden om specifiek te adverteren op een bepaalde groep, bijvoorbeeld voor werkgelegenheid. Dit komt door het aangepaste discriminatiebeleid van Meta.
Pluspunten!

We waren nog niet klaar..

  • Je kunt adverteren met diverse advertentiemateriaal soorten. Er zijn een groot aantal mogelijkheden voor het beeld van jouw Facebook advertentie. Je kunt gaan voor één enkele afbeelding, carrousel, Facebook banner, Facebook verhaal of juist een Instant Experience om meer sfeer over te brengen.
  • Remarketing voor Facebook adverteren is mogelijk door de Facebook Pixel. Deze Pixel trekt de personen na die op jouw website zijn gekomen. Dit kan vanuit alle kanalen het geval zijn. Wanneer Meta deze personen kan koppelen in Facebook, zal diegene jouw advertentie te zien krijgen. Je kunt bij Facebook zelfs adverteren op de producten die diegene bij het winkelwagen verlaten niet heeft afgerekend.
  • Facebook adverteren is over het algemeen goedkoop. CPC (cost per click) liggen een stuk lager dan bijvoorbeeld Google of Linkedin. Zo kun je met een klein budget ook al starten met het adverteren op Facebook.
Dat wil je!

Facebook adverteren op NeoSEM

Wij werken bij NeoSEM aan de hand van het See-Think-Do model. In dit model werk je met een funnel. Dit is geen standaard procedure bij het starten van social. Voor Facebook adverteren is geen standaard strategie mogelijk, omdat elke webshop een andere doelgroep, visie en stijl heeft. Met het social-team gaan wij hiervoor zitten om een aansluitende strategie te maken. Eerst werken we samen een plan uit om het beste resultaat te halen en op de juiste manier de doelgroep aan te vliegen. Daarna koppelen we hier doelen aan.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!