Meer verkopen op marketplaces?

NeoSEM helpt je bij het verkopen en adverteren op verschillende marketplaces

Heb je jouw eigen online marketing kanalen goed op de rit? Is het tijd voor extra afzetmarkten? Dan kunnen marketplaces uitkomst bieden. Grote platformen als Bol.com en Amazon bieden de mogelijkheid om jouw producten ook op hun webshop te verkopen.

Vaak gebeurt dit op commissiebasis: je betaalt alleen per daadwerkelijke verkoop. Hierdoor loop je als webshop nauwelijks risico. Als niks verkocht wordt, maak je ook geen kosten. Gemiddeld rekent Bol.com bijvoorbeeld 13% commissie. In veel gevallen is dit aanzienlijk lager dan jouw marketingkosten. Een no-brainer dus om zo snel mogelijk te starten!

NeoSEM heeft uitgebreide ervaring met het aansluiten van webshops op de verschillende marketplaces. Door het assortiment geautomatiseerd door te schieten, helpen we je meer te verkopen op marketplaces. Daarnaast is ook adverteren op marketplaces aan te raden. Op bijvoorbeeld Amazon is het lastig om een voet aan de grond te krijgen zónder advertenties.

Vandaag nog starten met verkopen op marketplaces? Bel met onze specialisten! Op naar aantoonbare groei 🚀
Wesley Geurtsen
Wesley Geurtsen Head of SEA
wesley@neosem.nl Bel mij: 0342 - 78 69 25

NeoSEM helpt je succesvol verkopen op bijvoorbeeld:


Verkopen via Bol.com

Een zakelijk Bol.com-account heb je snel opgezet en als je er wat tijd voor vrijmaakt, heb je je producten erop staan. Waarom zou je dan toch Bol.com uitbesteden aan NeoSEM?

  • Wij werken feed based vanuit Channable. Dit biedt veel voordelen. Voorkom wekenlang handmatig werk, zorg ervoor dat je toekomst-proof bent en werk geautomatiseerd op grote schaal. Zo kunnen wij eenvoudig producttitels verrijken en optimaliseren voor groter bereik op Bol.com. Ook wijzigingen in bijvoorbeeld attributen zijn snel doorgevoerd. NeoSEM zorgt dat je snel up and running bent en optimaliseert je producten vervolgens. Door de koppeling tussen Channable en jouw CMS is het assortiment altijd real-time. Zo sta je met je volledige aanbod op Bol.com en zijn de prijzen altijd actueel.
  • Ook is een orderkoppeling mogelijk. Zo komen Bol.com-orders ook binnen in jouw eigen CMS. Door orders vanuit Bol.com ook direct binnen te laten komen in jouw CMS (wij werken vooral met Lightspeed, WooCommerce, Magento en Shopify)  voorkom je onnodig dubbel werk.
  • Pak het koopblok! NeoSEM werkt met externe tools als rePricer om je te helpen het koopblok op bol.com te bemachtigen. Wie het koopblok in handen heeft, krijgt over het algemeen de daadwerkelijke verkoop van Bol.com. Dit is een combinatie van jouw verkoopprijs, klantbeoordelingen en leveringsvoorwaarden (levertijd).

Nóg meer verkopen op Bol.com? Kijk naar de mogelijkheden van Logistiek via Bol.com (LVB). Hierbij liggen jouw producten dáár op voorraad. Dit zorgt voor kortere levertijden waardoor je voorrang krijgt op je concurrent. Dit kan serieuze impact hebben op jouw aantal bestellingen.


copywriting

Verkopen op Amazon

In Nederland is Amazon nog relatief nieuw. Toch timmert de Amerikaanse gigant ook hier keihard aan de weg. De back-end werkt helaas nog een stuk minder prettig dan bijvoorbeeld Bol.com. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken hoe je zoveel mogelijk kan automatiseren. Ook hier leggen wij complete koppelingen met Channable.

Op Amazon is het belangrijk om jouw producten te optimaliseren om om organisch te scoren. De belangrijkste elementen hiervan zijn bulletpoints met USP’s per product, productattributen en de producttitel. Dit is in bulk te bewerken vanuit Channable.

Stap 1 is voor ons altijd het volledig meenemen van jouw assortiment op Amazon. Daarna kunnen we starten met advertising. Op Amazon is advertising vaak een must om serieuze aantallen te draaien. Ook Amazon biedt namelijk de mogelijkheid om de voorraad bij Amazon zelf te hebben liggen. Verkopers die dit doen krijgen stevige voorrang op andere partijen.


Marktplaats adverteren

De grootste marketplaces van Nederland blijft toch echt Marktplaats. Via Admarkt is het mogelijk jouw productaanbod hierop te verkopen. Ook hier werken wij met Channable om complete assortimenten door te sturen.

Het grote voordeel van Marktplaats is het gigantische bereik. Praktisch heel Nederland zit op Marktplaats. En tegenwoordig niet alleen meer voor tweedehands spullen. Ook voor nieuwe producten beginnen veel Nederlanders hun zoektocht op Marktplaats.

Het grote nadeel is dat Marktplaats volledig op CPC-basis werkt. Je betaalt hier per klik. En nog erger: je betaalt voor een klik op jouw advertentie, niet voor een klik naar jouw website. Dat maakt het in veel branches uitdagend om Marktplaats rendabel in te zetten. Toch kan dit een interessant afzetkanaal blijken voor jouw webshop.


Vergelijkers en andere marketplaces

Daarnaast heeft NeoSEM veel ervaring met de koppeling naar vergelijkers of branchespecifieke marketplaces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vergelijk, Beslist, VidaXL en Blokker. Ook koppelingen in het buitenland zijn mogelijk. Zo zijn Real (groot in Duitsland) en CDiscount (Frankrijk) mooie uitbreidingen als je de grens over wilt.

Vanwege de lagere bezoekersaantallen zijn de koppelingen hier soms nog iets minder gebruiksvriendelijk. Toch is het altijd interessant om op CPS-basis naar zulke kanalen te kijken.

Op naar aantoonbare groei ?

Wil je vandaag nog starten met verkopen via externe platformen? Neem contact met ons op en onze specialisten vertellen je alles over de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over marketplaces

Onder marketplaces vallen verschillende online platforms. In Nederland zijn dit onder andere: Bol.com, Amazon, Beslist.nl en Marktplaats. 

Marketplaces bieden een breed scala aan producten en diensten, waardoor consumenten gemakkelijk kunnen zoeken, vergelijken en kopen, terwijl verkopers profiteren van het bereiken van een groot publiek en het faciliteren van transacties.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!