Title tags

Femme van der Vlist
Femme van der Vlist SEO- & contentspecialist

Title tags zijn HTML-elementen die de titel van een webpagina aangeven. Ze worden weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines en fungeren als de eerste kennismaking met de inhoud van een pagina. Title tags worden meestal weergegeven bovenaan de browserbalk wanneer een pagina wordt geopend en spelen een belangrijke rol bij het helpen van zoekmachines en gebruikers om te gebruiken waar een pagina over gaat.

Waarom zijn title tags zo belangrijk?

Title tags zijn van vitaal belang voor verschillende redenen:

  • Zoekmachineoptimalisatie: Ze spelen een belangrijke rol bij het beïnvloeden van de rangschikking van een pagina in zoekresultaten.
  • Gebruikerservaring: Ze beïnvloeden de beslissing van gebruikers om al dan niet op een link te klikken.
  • Inhoudsbeschrijving: Ze geven een beknopte samenvatting van de inhoud van een pagina. 

Hoe ziet een title tag eruit?

Title tags hebben een specifieke structuur en opmaak die je moet begrijpen om ze effectief te gebruiken. Een typische title tag wordt weergegeven in HTML als volgt:

De tekst tussen de <title> en </title> tags is wat wordt weergegeven als de titel van de pagina in zoekresultaten en browserbalken. 

De lengte richtlijnen variëren afhankelijk van zoekmachines en apparaten, maar een algemene vuistregel is om de title tag onder de 60 tekens te houden om te voorkomen dat deze wordt afgekapt in de zoekresultaten.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!