Kruimelpad

Madelaine van den Berg SEO- & contentspecialist

Wat is een kruimelpad? 

Broodkruimels is een type navigatie op je website. Het helpt de bezoeker om makkelijk te navigeren door de verschillende pagina’s op je website. Ze worden vaak weergeven links boven in het scherm. Zo kan de bezoeker als ware de weg zien die die heeft afgelegd op de website. Omdat sommige websites uit veel verschillende categorieën en pagina’s bestaan, is het toevoegen van een breadcrumb een goede methode om voor overzichtelijkheid te zorgen.

Waar komt de naam kruimelpad vandaan? 

Iedereen herinnert zich vast het sprookje nog over het jongetje dat zo groot is als een duim. Wanneer hij op pad ging met zijn broertjes, strooide hij altijd kiezelsteentjes zodat ze altijd de weg terug wisten. Nu waren een keer de steentjes op, waardoor klein duimpje uit nood stukjes brood gebruikte in plaats van kiezelsteentjes. Zo ontstond er een kruimelpad. 

Dit gebeurd in principe ook op een website wanneer je gebruikt maakt van een kruimelpad. Door het kruimelpad op je website weer te volgen kom je uiteindelijk net zoals in het sprookje ‘thuis’ op de homepagina. Heel handig!

De invloed van een kruimelpad op je SEO

Het gebruik van een kruimelpad is voor verschillende redenen belangrijk: 

  • Ze maken de navigatie op je website voor de bezoeker een stuk makkelijker. 
  • Doordat je als het ware een ‘pad’ maakt, maak je het voor Google een stuk makkelijk om de website te crawlen.
  • Ze bevatten links naar de bovenliggende pagina’s, waar de bezoeker vandaan komt. Een van de vele voorwaarden van Google voor goede SEO zijn interne links. Hoe meer pagina’s jouw website bevat, hoe meer interne links jouw website door SEO breadcrumbs bevat.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!