Majestic

Madelaine van den Berg SEO- & contentspecialist

Majestic SEO wordt ook wel de SEO tool voor linkbuilding genoemd. Het is niet te vergelijken met tools als Ahrefs en SEMrush, want deze tool richt zich echt specifiek op linkbuilding. Daardoor is het één van de beste. Met Majestic kun je actief backlinks verzamelen en onderhouden. 

Majestic SEO, wat kun je er allemaal mee?

Majestic SEO is een tool die website-eigenaren helpt om inzicht te krijgen in de kracht van hun website en die van concurrenten. Het laat zien hoeveel andere websites naar jouw site linken (backlinks) en hoe belangrijk die links zijn. Ook biedt het informatie over zoekwoorden, zodat je kunt begrijpen hoe goed jouw website scoort in vergelijking met anderen. Kortom, Majestic SEO helpt je om de online aanwezigheid van jouw website te analyseren en te verbeteren.

Handige functionaliteiten van Majestic SEO

Backlink analyse

Majestic SEO heeft een handige functie waarmee je kunt zien hoeveel andere websites naar jouw site linken. Maar dat is niet alles – het laat ook zien hoe goed die links zijn, of ze van hoge kwaliteit en relevant zijn. Dit is belangrijk omdat zoekmachines websites met goede links hoger waarderen.

Trust Flow en Citation Flow

Majestic SEO gebruikt twee slimme begrippen, Trust Flow en Citation Flow, om te meten hoe betrouwbaar en krachtig een website is. Trust Flow vertelt je hoe betrouwbaar de links naar je site zijn, terwijl Citation Flow de kracht van die links meet. Een goede balans tussen deze twee is belangrijk voor een sterke online aanwezigheid.

Ankerteksten

De ankertekst is de tekst die gebruikt wordt voor een link. Het is cruciaal dat deze tekst goed aansluit bij het onderwerp van jouw pagina. Een slechte ankertekst kan de waarde van de backlink verminderen. Hoe beter de tekst de inhoud van jouw pagina beschrijft, hoe hoger de score van de backlink.

De voor- en nadelen van Majestic 

Voordelen van Majestic SEO

  • Omdat Majestic SEO zich echt focust op linkbuilding is het een programma dat je alle informatie aanreikt als het om dit onderdeel gaat;
  • Je ziet dan ook gemakkelijk waar je aan toe bent en wat de huidige status is;
  • Het heeft een aantal functionaliteiten die andere tools niet bieden;
  • Je kunt eenvoudig de Trust Flow van websites die naar je linken, bekijken en snel ongezonde backlinks en minder goede ankerteksten identificeren.

Nadelen van Majestic SEO

  • Majestic SEO is specifiek ontworpen voor linkbuilding, wat betekent dat je voor andere SEO-methoden een aparte tool nodig hebt. Dit kan onhandig zijn, gezien er ook tools beschikbaar zijn die alle aspecten van SEO aanpakken, inclusief backlinks;
  • Majestic SEO is niet gratis, je moet een abonnement afsluiten en dit kost geld.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!