Canonical tag

Madelaine van den Berg SEO- & contentspecialist

Canonical tags spelen een cruciale rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO) door te helpen bij het beheren van duplicate content op websites.

Wat zijn canonical tags?

Canonical tags, ook bekend als canonieke linkrelaties, zijn HTML-elementen die webmasters toevoegen aan de broncode van een pagina om aan zoekmachines aan te geven welke versie van de pagina als de originele en meest relevante moet worden beschouwd. Dit is vooral nuttig wanneer er meerdere URL’s verwijzen naar dezelfde of vergelijkbare inhoud, wat kan leiden tot verwarring voor zoekmachines.

Waarom zou je canonical tags gebruiken?

Ten eerste bevatten websites soms vergelijkbare of identieke inhoud op verschillende URL’s. Canonical tags helpen zoekmachines begrijpen welke versie als de belangrijkste moet worden beschouwd, waardoor duplicatie wordt voorkomen. Door daarnaast de canonical tags op de juiste manier te gebruiken, kunnen specialisten de SEO-prestaties van hun pagina’s optimaliseren. Zoekmachines begrijpen de voorkeurs-URL en concentreren hun waarde daarop. 

Optimaliseer je SEO met canonical tags

Je SEO optimaliseren met canonical tags is dus zeker aan te raden. Canonical tags helpen zoekmachines te begrijpen welke versie van een pagina als de originele moet worden beschouwd, vooral wanneer er dezelfde inhoud op verschillende URL’s staat. Door deze tags strategisch te implementeren, voorkom je dat zoekmachines de waarde van je content verspreiden over diverse pagina’s, wat kan resulteren in lagere zoekmachineposities. Het inzetten van canonical tags vormt dus een belangrijk onderdeel van een effectieve SEO-strategie.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!