SEO strategie

Verover de online wereld met een passende strategie

Hoog in de rankings komen bij Google, goed gevonden en gewaardeerd worden door zowel zoekmachines als potentiële klanten. Wie wil dat nou niet? Dit bereik je echter niet zonder een goede SEO strategie. Zie de SEO strategie als het eerste LEGO blokje in een toren van blokjes. Zonder dit blokje gaat de toren wankelen, want het heeft geen fundering. Zo kun je ook niet zomaar beginnen met SEO zonder een uitgedachte en op maat gemaakte strategie. Wij willen graag voor jou dit eerste LEGO blokje leggen en daarna samen met jou de toren zo hoog mogelijk bouwen. The sky is the limit!

Wil jij een SEO strategie op maat? Bel met onze specialisten! Op naar aantoonbare groei 🚀
Gerko Boerema
Gerko Boerema Head of SEO
gerko@neosem.nl Bel mij: 0342 - 78 69 25

Waarom is een SEO strategie belangrijk voor jou?

Je kunt niet zomaar beginnen met SEO. SEO is namelijk arbeidsintensief en werkt het beste met een duidelijk plan voor ogen. Vaak beginnen ondernemers zelf met content schrijven. Na een tijdje merken ze dat ze, ondanks de goede content, niet ranken in Google. Dat is niet zo vreemd, aangezien SEO niet alleen uit content bestaat, het bestaat ook uit technische SEO en autoriteit. 

Per website is het verschillend wat de beste strategie is. Zo kan het dat de ene website juist meer een focus op techniek nodig heeft, terwijl we bijvoorbeeld bij jouw website vooral naar content moeten kijken. Meestal bestaat een goede SEO strategie dan ook uit een combinatie van deze drie bouwstenen:

De drie bouwstenen van SEO

01
Techniek

Is jouw website goed te indexeren? Is de webshop snel, veilig en mobielvriendelijk?

02
Content

On-page optimalisaies. Zijn je teksten uniek? Neem je jouw focus keywords mee op de juiste plekken? Is de content op zoekvragen ingericht?

03
Autoriteit

Ziet Google jouw webshop als een sterke website? Verhoog jouw pagina- en domeinautoriteit met linkbuilding!

Veelgestelde vragen over SEO strategie

Hoe hoger je in de zoekresultaten van Google staat, des te sneller zal iemand op jouw website klikken. Met meer bezoekers neemt de kans op conversie toe. Bovendien vergroot je jouw naamsbekendheid, omdat mensen jouw bedrijf op meerdere manieren en zoektermen tegenkomen.

Om te starten met SEO heb je in feite alleen een website nodig en moet je weten op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Zodra je dit helder voor ogen hebt, kun je beginnen met het creëren van content.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!