Advertorial

Madelaine van den Berg SEO- & contentspecialist

Wat is een advertorial? 

Een advertorial is een soort advertentie waarin een redactioneel artikel is verwerkt. Het kan zowel in gedrukte media als online worden gebruikt. Een advertorial is eigenlijk een mix van een advertentie en een redactioneel stuk.

Advertorials en SEO

Backlinks en autoriteit

Advertorials kunnen nuttige links opleveren als ze op bekende websites verschijnen. Deze links helpen de website sterker te worden op internet, wat goed is voor hoe goed de site gevonden wordt (SEO).

Relevantie en zoekwoorden

Als je ervoor zorgt dat advertorials woorden bevatten die passen bij wat het bedrijf doet, dan kunnen zoekmachines die beter herkennen. Dit helpt de advertorials om op te duiken wanneer mensen online zoeken naar dingen die met het bedrijf te maken hebben.

User engagement 

Als de advertorials goed zijn geschreven, vinden mensen ze interessanter en blijven ze langer op de pagina’s. Google vindt het fijn als mensen langer op een website blijven, en dit helpt indirect bij hoe goed de site presteert in zoekresultaten (SEO).

De voordelen van een advertorial

  1. Advertorials zijn vriendelijker en minder opvallend dan gewone reclames. Hierdoor wordt de ervaring van de klant niet zo sterk onderbroken;
  2. Advertorials kunnen extra informatie geven over de onderwerpen die in de titel worden genoemd. Hierdoor worden advertorials waardevol voor degene die de informatie deelt (uitgever), degene die het leest (bezoeker) en degene die adverteert;
  3. Advertorials geven adverteerders de kans om op een slimme manier betrokkenheid te creëren en te laten zien dat ze veel weten over hun onderwerp. Hierdoor kunnen ze zich presenteren als experts in hun vakgebied en een goede band opbouwen met het publiek.

De verschillende vormen van advertorials

Er bestaan diverse vormen van advertorials:

  • Een informatief artikel in een tijdschrift of krant;
  • Een opiniestuk in een online publicatie of gedrukte versie;
  • Een gastblog gebaseerd op onderzoek en ervaringsgegevens;
  • Een kort stukje tekst tussen een artikel of blogpost;
  • Een inhoudelijke afbeelding of video (bepaalde infographics kunnen ook als advertorials worden beschouwd).

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!