Google Mijn Bedrijf

Femme van der Vlist
Femme van der Vlist SEO- & contentspecialist

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Ook wel Google My Business of GMB. De resultaten van Google Maps, is Google Mijn Bedrijf. Hoe omschrijft Google het zelf? Het wordt als volgt omschreven: Google Mijn Bedrijf is een gebruiksvriendelijke tool waarop bedrijven en organisaties hun aanwezigheid (online) kunnen beheren in Google-services, vooral op Google Zoeken en Google Maps.

Google Mijn Bedrijf is belangrijk omdat het voor iedereen toegankelijk is, ook is het dus zoals gezegd een gratis tool van Google. Door Google Mijn Bedrijf worden organisaties nog beter vindbaar, vooral lokaal. Voor elke organisatie is GMB een must als je goed vindbaar wil zijn met je onderneming. 

Uitwerking Google Mijn Bedrijf

Maar hoe ziet GMB eruit op internet? Het is geen hogere wiskunde om te zien wanneer een organisatie GMB gebruikt. Er zijn verschillende vormen hoe het verschijnt, dit hangt af wat er wordt ingevuld in de zoekbalk door de internetgebruiker. 

  1. Je zoekt op merknaam

Als er direct wordt gezocht naar ‘NeoSEM’ in de zoekbalk, krijgen gebruikers het volgende te zien. Naast de SEA en SEO resultaten op de SERP staat het eerste voorbeeld van GMB:

Hierin is een overzicht te zien met:

  • Afbeeldingen van NeoSEM;
  • Google Maps (locatie NeoSEM, adres);
  • Reviews

Een ander voorbeeld van hoe GMB eruit kan zien is het volgende: dit is na invullen ‘online marketing bureau’ in de zoekbalk. 

Hier staat NeoSEM met andere online marketing bureaus in een rijtje. Daarnaast zie je op Google Maps de locatie van NeoSEM en alle andere online marketing bureaus in de omgeving (In Nederland). 

Door een GMB vermelding kunnen (potentiële) klanten en in principe elke Google gebruiker snel de volgende zaken van bedrijven zien:

  • Adres van het bedrijf
  • Telefoonnummer van het bedrijf
  • De openingstijden
  • Reviews
  • Algemene informatie
  • En meer

Een handig overzicht voor gebruikers die snel informatie over bedrijven willen opnemen. Daarom is GMB een must voor iedere onderneming!

Optimaliseer Google Mijn Bedrijf om er de vluchter van te kunnen plukken. Houd alle gegevens up to date (wijziging telefoonnummer, verhuizing kantoor: nieuw adres).

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!