Featured snippets

Madelaine van den Berg SEO- & contentspecialist

Featured snippets, ook wel bekend als uitgelichte fragmenten, zijn een opvallend element in zoekresultaten die een beknopte samenvatting van informatie bieden. Maar hoe werkt dit precies en hoe kan dit bijdragen aan een verbeterde zichtbaarheid?

Wat zijn featured snippets?

Featured snippets zijn speciale blokken met informatie die bovenaan de zoekresultatenpagina van Google verschijnen. Ze worden weergegeven als korte antwoorden op specifieke vragen die gebruikers hebben ingevoerd. Deze antwoorden worden getoond in een opvallend kader, waardoor ze snel en gemakkelijk zichtbaar zijn voor zoekers.

Verschillende typen featured snippets

Er zijn verschillende typen, waaronder paragraaf snippets, lijst snippets en tabel snippets. Paragraaf snippets bevatten doorgaans een korte alinea met tekst, terwijl lijst snippets informatie presenteren in de vorm van opsommingstekens of genummerde lijsten. Tabel snippets gebruiken tabellen om gegevens weer te geven op een gestructureerde manier.

Hoe komen websites in aanmerking voor featured snippets?

Om in aanmerking te komen voor featured snippets, moet de inhoud van een website relevant, duidelijk en gestructureerd zijn. Het is belangrijk om vragen en zoekopdrachten van gebruikers te identificeren en deze op een beknopte manier te beantwoorden. Gebruik van duidelijke koppen, lijsten en tabellen kan de kans vergroten om als uitgelicht fragment te verschijnen.

Voordelen van featured snippets voor websites

Het verkrijgen van een featured snippet kan aanzienlijke voordelen opleveren voor een website. Het vergroot de zichtbaarheid in zoekresultaten en verbetert de kans dat gebruikers doorklikken naar de volledige inhoud op de website. Het kan ook dienen als een vorm van erkenning van de expertise van de website op een bepaald gebied.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!