Reis mee met ons SEA & Social team naar ADworld Experience Bologna

Privé: Melany Winter Social advertising specialiste
18 oktober 2023 1 min leestijd

Op woensdag 4 oktober stapten onze collega’s van Social en SEA het vliegtuig in richting Bologna voor een nieuwe editie van Adworld Experience. Als we ChatGPT moeten geloven staat Bologna bekend als een stad van kennis en cultuur met de oudste universiteit ter wereld. Wij als social ads team konden dan ook geen betere plek bedenken om onze kennis uit te breiden. Deze kennis geven we graag aan jou door, dus lees snel verder voor de beste tips en tricks op het gebied van social advertising!

Adworld experience Bologna

Adworld Experience is het grootste PPC en conversieoptimalisatie event in Europa. Tijdens het event werden 24 cases behandeld en kregen deelnemers de kans om deel te nemen aan 10 seminars en 2 workshops op het gebied van Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads en conversieoptimalisatie. Laten we snel duiken in de wereld van social ads! 

01
Creëer content, geen advertenties

Wat we hiermee bedoelen? Gelikte designs met je logo groot in beeld werken minder goed op Meta dan de authentieke huis, tuin en keuken foto’s en video’s. Mensen scrollen door hun feed voor vermaak en ontspanning en hebben niet de intentie het platform te verlaten. Dus zorg ervoor dat de content van jouw advertenties authentiek is en blend met de rest van de Meta content. En zet je logo niet groot in beeld, tenzij je een merk als Prada bent.

02
Pas de content per plaatsing aan

Zorg ervoor dat ieder formaat een eigen design heeft. Een vierkante afbeelding in een story ziet er gewoon slordig en onprofessioneel uit en doet af aan jouw boodschap. Kleine tip: Upload eerst de storyformaten en daarna pas de vierkante versie.

03
Plaats je boodschap binnen de safe zone

Meta maakt bij sommige plaatsingen gebruik van overlays waardoor je een deel van de afbeelding niet goed kunt zien. Plaats de tekst alleen in het deel van de afbeelding en video waar het ook daadwerkelijk gezien wordt. Zorg er daarnaast voor dat je boodschap kort en makkelijk te begrijpen is. In een video moet de boodschap lang genoeg in beeld zijn om het te kunnen lezen.

04
Maak gebruik van ondertiteling

Een groot deel van de Facebook- en Instagram gebruikers bekijken video’s zonder audio. Zorg er dus voor dat jouw video’s altijd zijn voorzien van ondertiteling zodat de boodschap ook over komt wanneer het geluid uit staat.

05
Inspiratie nodig?

Volg de trends op bijvoorbeeld TikTok en kijk of je hier je eigen draai aan kunt geven voor jouw advertenties. Daarnaast kun je altijd spieken bij de concurrenten via de Ad library van Facebook, TikTok en Pinterest.

Denk outside the box als het gaat om targeting

Wees creatief als het gaat om je targeting. Op die manier kun je nieuwe doelgroepen ontdekken en benaderen. Denk bijvoorbeeld na over omstandigheden waarin mensen behoefte kunnen hebben aan jouw product of dienst. Of zijn er wellicht andere producten of diensten waar mensen ook naar zoeken wanneer ze jouw product kopen. Social media expert Fiona Bradley target bijvoorbeeld mensen die terugkomen van vakantie voor een klant die coaching sessies aanbiedt. Veel mensen die terugkomen van vakantie ervaren blijkbaar een soort van reality check wanneer ze weer terechtkomen in de dagelijkse sleur. Hierdoor hebben ze meer motivatie om iets te veranderen in hun leven en ontstaat er een behoefte aan een loopbaan- of lifecoach.

Wat gebeurt er na de klik?

Als specialist zijn we soms geneigd te blijven hangen in de Meta statistieken. Maar wanneer je de prestaties van een campagne gaat analyseren is het altijd belangrijk om breder te kijken. Wat gebeurt er wanneer mensen op mijn advertentie hebben geklikt? Het kan zijn dat je super veel verkeer binnenhaalt, maar dat maar weinig mensen overgaan tot het doen van een aankoop. Dit is natuurlijk zonde, want je loopt omzet mis en het heeft ook nog eens een negatief effect op jouw Meta advertenties. Het is daarom belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de landingspagina en de website. Laad de pagina wel snel genoeg? Kan de klant makkelijk bestellen via de website? Zijn de verzendkosten niet te hoog? Is het mogelijk om te betalen met de populairste betaalmethoden? Kijk altijd verder dan alleen je social ads campagnes.

Advantage+

Advantage+ is het paradepaardje van Meta en een eenvoudige manier van adverteren omdat het jouw advertenties voor een groot deel automatiseert. Bij deze campagnevorm wordt volledig gebruik gemaakt van het algoritme van Meta. En ondanks dat Meta veel data heeft om op te sturen, is de kans dat je onnodig geld uitgeeft met Advantage+ groot. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen nauwlettend in de gaten te houden, wanneer je voor deze campagne optie kiest.  

  • De plaatsingen: Naar welke plaatsingen gaat het meeste budget en komt er ook kwalitatief verkeer uit deze plaatsingen? 
  • Doelgroepen: Welke doelgroepen klikken op jouw advertenties en waar komen ze vandaan? Is dit de doelgroep die je wilt bereiken met jouw advertenties? Komt er verkeer uit landen waarin je niet wilt adverteren?  

Veronica Gentili raadt bij Advantage+ aan om elke 3 à 4 dagen te controleren waar het budget naartoe gaat. 

Verrijk je data

Iedereen kent het gezegde ‘garbage in, garbage out’. Wanneer je gebrekkige gegevens invoert, kun je geen fantastische resultaten verwachten. Zorg er dus voor dat je Meta altijd voorziet van de juiste data en des te meer data je aanlevert, des te beter. Denk bijvoorbeeld aan de producten die gekocht zijn, de Customer Lifetime Value of misschien wel hoe groot de kans is dat de klant snel weer iets koopt. Al deze info voedt het algoritme, waardoor Meta beter in staat is de juiste mensen te bereiken.

Dit was de globale inhoud van de talks die we hebben gehoord, met de nadruk op globaal, want het is te veel en te diep in de materie om allemaal in deze blog te zetten. Wat we geleerd hebben, gaan we uiteraard zo snel mogelijk in de praktijk brengen voor onze klanten.  

Zou jij het ook leuk vinden om naar zo’n gaaf evenement te gaan? We hebben nog leuke vacatures openstaan. Zien we je binnenkort?

Privé: Melany Winter

Hi, Ik ben Melany. Werkzaam als Online Marketing Consultant bij NeoSEM. Als consultant denk ik graag mee over het strategisch
Meer over Melany

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!