De week van Lisa Cozijnsen

Veel en hard werken, maar ook kunnen genieten van de natuur

NeoSEM

Lisa Cozijnsen

15 mei 2018

Toen ik de vraag kreeg een blog over mijn week te schrijven was ik zo blij. Deze week bestaat uit het afronden van mijn plan van aanpak, omdat de deadline volgende week maandag is. Superinteressant dus om over te schrijven en het ideale moment om me bezig te houden met het schrijven van een blog!

Binnen NeoSEM noemen ze me ook wel HR-manager. Dat klinkt nogal heftig, ik heb namelijk nog helemaal geen diploma die deze titel bevestigt. In de praktijk betekent het dat ik een afstudeeropdracht uitvoer op HR-gebied. NeoSEM heeft (samen met Suite Seven) inmiddels zoveel medewerkers dat er nodig eens gekeken moest worden naar de HR-processen, die zijn namelijk niet helemaal meegegroeid!

Maandag: extra lange werkdag

De maandag begint altijd extra vroeg. Mijn wekker gaat om 5.00 uur en om 6.00 sta ik in de Albert Heijn. Dankzij mij weten de klanten wat er in de aanbieding is, want ik heb de eervolle taak om de bonusbordjes voor de vakken te hangen. Met een mandje vol houdertjes en een stapel kaartjes ga ik aan de slag.

Daarna snel naar kantoor en dan begint de echte werkdag. Of nou ja eerst nog even het afgelopen weekend en de komende week bespreken met het team tijdens de weekopening. Daarna ga ik echt aan de slag met het schrijven van mijn plan van aanpak. Wat een werk.

Halverwege de middag komt dan toch wel dat dipje van het vroege opstaan en krijg ik moeite om mijn ogen open te houden. Gelukkig hebben we koffie en zo kom ik de middag door!

Moe maar voldaan ga ik ’s avonds vroeg slapen, morgen weer een nieuwe dag.

Dinsdag: op bezoek bij AFAS!

Op dinsdagochtend rijd ik samen met collega-afstudeerder Nick van Maaren naar Leusden waar we een AFAS event bijwonen. Vandaag is de wereld van HR-automatisering aan ons geopenbaard: nagenoeg iedere handeling gebeurt daar automatisch. Gesprekken plannen, mailtjes opstellen, contracten versturen, indiensttreding verwerken en alle andere dingen die geautomatiseerd kunnen worden. Dan blijft er niet veel over voor een HR-afdeling: er is dan ook maar één HR-manager voor 400 medewerkers. Het was een leerzame ochtend en de gratis lunch was ook heel lekker!

Na afloop van het event reden we snel weer terug naar kantoor, op naar mijn plan van aanpak. 😊

De dinsdagavonden breng ik meestal door in Lunteren waar ik met vrienden samenkom om te bidden en samen de Bijbel te lezen, getuigenissen te delen en te zingen. Ik vind het altijd fijn om zo samen te delen van wat God in ons leven doet.

Woensdag: werken aan plan van aanpak

Woensdag weer een dag aan het uitwerken van mijn plan. Aanleiding, probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag, deelvragen, planning, theoretisch kader, onderzoeksverantwoording en ga zo maar door. Ik kan niet wachten tot ik echt aan het onderzoek kan beginnen. Al kan ik dan waarschijnlijk niet wachten tot ik het heb afgerond!

Als het even kan, maak ik ’s avonds graag nog even een wandeling in het bos. Dat doe ik dan ook vandaag, om samen met de fluitende vogeltjes en kwakende kikkers te genieten van deze mooie lenteavond.

Donderdag: een dag in de boeken

Naast mijn plan ben ik ook bezig een essay te schrijven. Iets met groei, organisatieverandering en cultuur. Verder is het een bizar normale werkdag en doe ik verder ook niet zoveel bijzonders.

Vrijdag: plan van aanpak afronden

Vandaag is de dag dat ik heel erg graag het plan wil af hebben om het in te leveren. Nadat een paar van mijn collega’s mijn plan van feedback hebben voorzien, heb ik deze dag nog om het te verfijnen. Heel even vraag ik mij af wat er gebeurt als het niet voldoende is. Maar daar probeer ik maar niet aan te denken.

Zaterdag: ontspanning op het Kootwijkerzand

Op zaterdag heb ik met een vriendin afgesproken. Het is heerlijk zonnig en we gaan naar het Kootwijkerzand. Daar gaan we picknicken met een heerlijke lunch. Inclusief verse tomatensoep, opgewarmd in een pannetje op een gasbrandertje. Daarna komt het kind in ons naar boven en besluiten we de boom in te gaan. We hebben heel wat bomen beklommen en dat is echt een aanrader! Een goede combinatie van inspanning (ik had de volgende dag wel spierpijn) en ontspanning. Een leuke afsluiting van de werkweek!