De week van Amira Hot

Van klantmeetings tot eten bij de KFC

NeoSEM

Amira Hot

10 augustus 2017

Het is inmiddels weer een maand geleden toen De week van Andy online kwam. Hierin kon je lezen dat we lekker actief zijn op het gebied van content. Zo hebben we in de tussentijd meerdere leerzame blogs gepubliceerd en kwam zelfs een eerste vlog van Jason online. Heb je het gemist? Check ‘m hieronder:

Een zomer zonder vakantie is niks voor mij, dus mijn collega’s keken er niet vreemd van op toen ik er weer 9 dagen tussenuit ging. Samen met mijn vriend hebben we Zuid-Frankrijk ontdekt, een middagje in Milaan rondgehangen en de Pilatus berg in Zwitserland beklommen. Een lekker gevarieerde vakantie, net zoals mijn eerste werkweek. Aangezien ik vorige week donderdag weer op kantoor was, begint mijn week hier en eindigt hij ook weer op donderdag.

Kijk mee in een week vol afspraken, SEO-werkzaamheden en voornamelijk veel eten.

Donderdag: bijkletsen & Toolspecial

Lekker rustig inkomen na de vakantie zat er voor mij niet in: een volle mailbox die weggewerkt moest worden en ‘s middags een afspraak in Schiedam. Samen met Andy en Sven reden we op deze winderige middag naar onze klanten Mijn Garage en Toolspecial. Zoals je ziet, was het nogal knus op de achterbank. Hoewel ik maar 1 meter 60 ben, paste ik niet in het kinderstoeltje.

Sven Amira

Voor Toolspecial voeren we SEO-werkzaamheden uit, waaronder het schrijven van content en linkbuilden. Tijdens de meeting bespraken we de geboekte resultaten en welke koers we de komende tijd op gaan. Na deze positieve meeting reden we op de terugweg langs de KFC, want goede zaken moeten gevierd worden. Hoewel mijn voorkeur naar de Mc Donald’s gaat, heb ik toch genoten van m’n burgertje.

mc-donalds-amira

Vrijdag: de pizza-koningin is terug

‘Na de vakantie ga ik echt gezond doen’. Dit is een veel gehoorde uitspraak van mij die nog nooit langer dan 2 dagen is volgehouden. Op vrijdag halen we altijd iets lekkers, bijvoorbeeld pizza of rijden we langs de snackbar. En wie mij langer kent dan vandaag, weet dat ik van pizza houd. Deze dag stond ook in teken van het opmaken en versturen van rapportages en daar kon ik wel iets lekkers bij gebruiken. Dus 1 keer raden wat wij die dag aten? Juist, pizza. En lekker dat het was. Pohhhh.

pizza amira andy nick sven

Maandag: to do lijst afwerken & Facebook advertising

Zoals jullie in alle voorgaande ‘De week van’-blogs hebben kunnen lezen, beginnen we iedere maandag met een weekopening. Tijdens deze meeting bespreken we wat er voor iedereen op de planning staat de komende week en of er nog bijzonderheden spelen.

Mijn to-do lijst is al aardig lang aan het worden dus vandaag is een ‘bijwerk-dagje’. Naast mijn SEO-werkzaamheden (waar je mij natuurlijk van kent) houd ik mij bezig met Facebook advertising. Zelf ben ik best een social media verslaafde, dus vind ik het leuk om hier voor onze klanten mee aan de slag te gaan.

to do lijst google

Dinsdag: SEO-werkzaamheden

Omdat het bij SEO lastiger is om direct resultaat te boeken of resultaat te tonen, houden we de posities van onze klanten bij. Op deze manier kunnen we direct zien wat grote wijzigingen de klant opleveren. Elke dinsdagochtend bekijk ik alle resultaten en verwerk ik deze in een rapportage die aan het eind van de maand naar de klant wordt gestuurd. Deze middag stond in teken van het voorbereiden van de afspraak van morgen. Tijdens deze afspraak bespreken we met de klant wat we de afgelopen tijd hebben gedaan, wat we gaan doen en delen we onze SEO-tips om nog meer uit de website te halen. Al mijn Excel-, Powerpoint- en Analytics-skills kwamen weer goed van pas vandaag.

Woensdag: linkbuilding plan & huishoudelijke klusjes

Linkbuilding is een van de meest effectieve manieren om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Voordat we beginnen met uitvoerend linkbuilden, stellen wij een plan van aanpak op. Wij voeren een analyse uit van het huidige linkprofiel van de klant, vervolgens kijken we naar een aantal concurrenten en bedenken we zowel korte- als langetermijnstrategie├źn. Vandaag heb ik zo’n plan geschreven voor Toolspecial. Nu nog even wachten op goedkeuring en dan kunnen we aan de slag!

Van het werken aan het plan heb ik geen foto, maar gelukkig wel van mijn andere taak van vandaag: de vaatwasser in- en uitruimen. Als je samenwerkt met allemaal jongens (en Kaylee), dan is het al snel een bende. Gelukkig hebben we een mooi roostertje waarbij iedereen weet wanneer hij of zij aan de beurt is om de keuken op te ruimen. Vandaag was het mijn beurt en kijk; helemaal netjes ingeruimd en aangezet!

Donderdag: finishing touch aan de blog

Vandaag is de dag dat mijn blog online komt en daar ben ik nu voornamelijk mee bezig; even een filtertje over de foto’s heen, ze op de goede plek zetten en wat interne links toevoegen (ja ja, altijd aan SEO denken). Bij het verspreiden van content moet je overal aan denken en dus ook aan het tijdstip waarop de blog wordt geplaatst. Door diverse analyses en testen te doen, weet je op een gegeven moment wanneer jouw artikelen het beste worden gelezen of gedeeld. Handig om in je contentplanning rekening mee te houden ­čśë Nadat de blog op onze website is gepubliceerd, plaats ik hem ook op onze Facebook-pagina om meer bezoekers naar de website te krijgen. Als jij via Facebook op deze pagina terecht bent gekomen, is dat dus goed gelukt┬á😁

Tijd voor de volgende dame

Dit was ‘m dan, mijn week zit erop! Tijd om het stokje door te geven aan onze nieuwste dame… Kaylee! Houd onze Facebook of blog in de gaten om binnenkort haar week te volgen!