'Barneveldse boeren' als online genieën

door Lieke van der Made, Barneveldse Krant
Sven Mulder
Sven Mulder Online marketing consultant
25 juni 2019 4 min leestijd

BARNEVELD ,,Gewoon normale gasten, die keihard werken om de beste te zijn.” Zo omschrijven de mannen van digitaal bureau Suite Seven en online marketing bureau NeoSEM zich. Twee bedrijven, één oprichter, één gebouw en één doel: het realiseren van schitterende online successen.

Lieke van der Made

Een roestig, blauw autootje waar de uitlaat nog net niet onderuit viel: Andy Vinkenborg weet nog precies hoe de oude, maar vertrouwde bolide van zijn werkgever Jason Wu er pakweg zeven jaar geleden uitzag, toen Suite Seven nog in de kinderschoenen stond. ,,Wij zijn nooit van de maatpakken, stropdassen en luxe bedrijfswagens geweest”, licht Andy toe. Hij is online marketingstrateeg bij het later opgerichte NeoSEM, tevens gevestigd aan de Marconistraat. Samen met Tim van Rootselaar en Sven Mulder, beiden teammanagers, blikt hij terug op zijn loopbaan bij het Barneveldse bedrijf.

FOCUS In 2012 richtte Jason Wu Suite Seven op: een full-service internetbureau dat websites en webshops bouwt, reclamemateriaal ontwerpt en online marketing verzorgt. ,,Een paar jaar later was er vanuit Suite Seven behoefte aan een stukje focus en specialisatie”, vertelt Vinkenborg. Het resultaat: online marketing bureau NeoSEM, een bedrijf met een geheel eigen specialisme. ,,Hoewel er met Suite Seven enigszins overlap plaatsvindt qua klanten en personeel, zijn het twee lossen bedrijven die elkaar perfect aanvullen.”

Net als Andy maakten ook teammanagers Tim (Suite Seven) en Sven (NeoSEM) het blauwe autootje van Jason Wu mee, en daar is de directeur op zijn beurt weer trots op. ,,Deze jongens waren er vanaf het begin bij”, aldus Wu. ,,Terwijl het bedrijf in sneltreinvaart groeide, groeiden zij ook enorm binnen hun vakgebied.” Zo ondertekende Andy als eerste officiële werknemer zijn contract met Wu en werkte Tim aan zijn afstudeeronderzoek bij Suite Seven, destijds als student bedrijfskunde. ,,Inmiddels ben ik teammanager en geniet ik enorm van de afwisseling in mijn werk.”

DIVERS Destijds bestond het personeel van Suite Seven uit acht personen, waar het bedrijf samen met NeoSEM inmiddels ruim dertig online genieën in dienst heeft. Teammanager Sven maakte eveneens deel uit van de eerste lichting. ,,Voordat ik teammanager werd, ontwikkelde ik me bij NeoSEM tot SEA-specialist en leerde ik campagnes opzetten en optimaliseren”, vertelt de Wekerommer. ,,Elke dag is anders, dat vind ik leuk aan mijn werk.”

,,Het werk is heel divers”, vindt ook Andy. ,,Ikzelf pak verschillende taken op en zorg dat ik breed inzetbaar ben.” Een allrounder dus, die ook de nieuwe aanwinsten van Suite Seven en NeoSEM traint. ,,Net als Sven en Tim kloppen er bij ons veel studenten aan, waarvan een deel blijft plakken of terugkomt met hun diploma op zak.” Niet alleen de gezelligheid en de informele sfeer doet hen terugverlangen naar hun oude stageplek. ,,Iedereen krijgt bij ons de ruimte om zichzelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Je ziet jongens en meiden opbloeien in de tijd die ze hier doorbrengen.”

AMBITIE Natuurlijk wordt er niet alleen geborreld en gelachen, maar ook keihard gewerkt door de online specialisten. Tim: ,,Uiteindelijk is ambitie datgene wat ons verbindt. Iedereen zet zich elke dag voor de volle honderd procent in.” Want succes bereik je niet in je eentje, merkt Andy op. ,,Ook van de klant verwachten we ambitie en inzet. Wij zorgen voor een moderne, mooie website en een sterke online strategie, maar het gaat niet vanzelf. Een goede samenwerking en een gezamenlijke visie zijn onmisbaar.”

Die persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat klanten trouw zijn aan de online marketeers. Andy: ,,Onze werknemers zijn geen nummer, onze klanten evenmin.” Zo is er het succesverhaal van Giga Meubel, een bekende naam in Barneveld, dat in 2012 aanklopte bij Suite Seven. ,,Met onze hulp is de uitstraling van hun webshop enorm veranderd. Inmiddels is Giga Meubel landelijk een grote speler op het gebied van industriële meubels, zijn er meerdere vestigingen geopend en staat de vierde webshop online.” Tim: ,,Een loyale klant die net als wij klein begon, maar veel is gegroeid binnen een aantal jaar.”

Al dat harde werken betaalt zich ook op andere manieren terug: vorig jaar won NeoSEM de eerste prijs bij de Dutch Search Awards, in de categorie ‘Beste gebruik van Search in Automotive’. De Barnevelders lieten daarbij grote namen als Mercedes en Volkswagen achter zich. Dat hun werk tevens hun passie is, maakt het voor hen makkelijker om grotere bedrijven bij te benen of zelfs te overtreffen. ,,We maken graag tijd vrij om up-to-date te blijven. ’s Avonds nog een belangrijke blog lezen of het volgen van een nieuwe cursus: het hoort allemaal bij onze eigen ontwikkeling.”

NUCHTER Met de automatisering in opkomst is er geen tijd om stil te staan, weten ze bij Suite Seven en NeoSEM. Tim: ,,Ook de marketing wordt steeds sneller geautomatiseerd, maar wij zien dat als een kans in plaats van een bedreiging. Wij weten wat onze toegevoegde waarde is en wat wij onze klanten te bieden hebben.”

Ook al zijn ze nog zo goed, nuchter zullen de drie altijd blijven. ,,We zijn normale gasten die nooit uit de hoogte zullen doen”, zegt Andy. ,,We doen niet mee met de zogenaamd hippe kantoren. Onze klanten waarderen juist het laagdrempelige contact. Ondertussen bieden we hen de hoogste kwaliteit, en daar zijn we best trots op.” Lachend: ,,En dat voor een stel Barneveldse boeren.”

Dit artikel verscheen eerder in de Barneveldse Krant.

Sven Mulder

Sven Mulder

Waant zichzelf een rockster met gitaar. Maar heeft (gelukkig voor ons en voor jou) toch meer talent in online marketing!
Meer over Sven
Geen reactiesReacties bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!