Haal alles uit Pinterest

Fieke Vroon Social advertising specialiste
17 mei 2021

Nieuwe mogelijkheden om te adverteren, naast de oude! Tegenwoordig is bijna iedereen wel online op social media. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Facebook als platform om op te adverteren, maar Pinterest is het onontdekte platform!

Download ons e-book over Pinterest Advertising om de enorme resultaten te zien! Op het platform zijn (nog) weinig gesponsorde berichten te vinden. Maar als niemand het doet, waarom zou ik het wel doen? Maandelijks brengen er 416 miljoen mensen uren door op Pinterest. Op Pinterest zoekt jou doelgroep gericht naar inspiratie! Laat deze kans dus niet liggen.

Pinterest is het ideale kanaal om in contact te komen met jouw doelgroep en de potentiële klant. De online strategen van NeoSEM leggen graag iets meer uit over adverteren op Pinterest.

Wanneer is Pinterest een geschikt platform?

Pinterest is een geschikt platform voor jouw bedrijf als je een product in de volgende categorieën verkoopt:

  • Thuisdecoratie
  • Beauty en mode
  • Ouderschap en kinderen
  • Doe-het-zelf
  • Eten en drinken
  • Gezondheid en sport
  • Interieur design

Voordelen van adverteren op Pinterest

Unieke targeting mogelijkheden
Het grootste voordeel van adverteren op social media is de uitgebreide targeting. Op Pinterest is het mogelijk om interesses te targeten, binnen deze interesses is het ook mogelijk om sub interesses te targeten, waardoor je specifiek jouw doelgroep kan benaderen. Zoals bij Facebook bekend, is het mogelijk om een pixel te installeren. Hiermee kunnen de activiteiten precies gemeten worden. Aan de hand van deze data is het natuurlijk mogelijk om deze te optimaliseren!

Lage kosten per klik
Daarnaast liggen de klikprijzen op Pinterest lager dan in bijvoorbeeld Google. Waar Google Ads al door vrijwel alle grote en kleine bedrijven wordt omarmd, is Pinterest enorm in opkomst. Doordat dit een relatief nieuwe vorm van adverteren is, zijn de kosten per klik een stuk lager dan op Google. Op het platform wordt heel gericht gezocht naar inspiratie; dit kan enorm interessant zijn voor jouw bedrijf.

Geen tijd te verliezen: start nu!

Ontdek waarom jij vandaag nog moet starten met Pinterest Advertising

Download direct ons e-book

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!