Bing Shopping eindelijk live in Nederland

Microsoft Advertising volgt voorbeeld Google Ads
Bing Shopping
Mike Brunekreeft
Mike Brunekreef SEA-specialist
2 juli 2019 2 min leestijd

Het is nog in bèta en je hebt een gecertificeerde Microsoft Advertising-partner nodig, maar Bing Shopping is eindelijk beschikbaar in Nederland! De tegenhanger van Google Shopping was al langer beschikbaar in andere landen in Europa; en nu ook in Nederland. Spring snel op de trein!

Sinds enkele weken noemt de grote concurrent van Google haar advertentieplatform Microsoft Advertising in plaats van Bing Ads. En met Bing Shopping is daar direct de eerste mooie ontwikkeling in Nederland.

Zoals we Bing kennen, is het bijna één-op-één een kopie van Google Shopping. In enkele stappen kan jij jouw campagnes live hebben staan. Hoe?

  1. Meld jezelf aan voor de beta. Bijvoorbeeld via de chatfunctie in Microsoft Advertising. Geef je account-ID door en je wordt handmatig aangemeld. Omdat het gaat om een bèta, moet je in dit stadium nog aangesloten zijn bij een gecertificeerde partner. Ben je dat nog niet? 😉
  2. Op korte termijn – streeftijd is binnen één werkdag – wordt jouw aanvraag goedgekeurd. Soms krijg je hier een melding van (via de mail), maar het is aan te raden om onder Tools te checken of Microsoft Merchant Center te vinden is.
  3. Staat het er tussen? Good to go! Via Bing Webmasterhulpprogramma of de Universal Event Tracking-tag moet je jouw domein verifiëren. Vervolgens kan je een winkel maken en het Merchant Center opzetten.
  4. Zodra je Merchant Center is ingericht, is het tijd om een productfeed te uploaden. Dit mag dezelfde feed als in Google Shopping zijn, maar je kan er ook voor kiezen om een nieuwe, aangepaste feed te maken. Bijvoorbeeld via Channable.
  5. Om het makkelijk te maken: Microsoft Shopping heeft het – opnieuw – mogelijk gemaakt om al jouw Google Shopping-campagnes te importeren. Natuurlijk niet verplicht (je mag ze ook handmatig opzetten), maar het bespaart tijd.

En knallen maar! Met een beetje geduld en wat doorlooptijd kan jouw advertentie er in Nederlandse markten eindelijk uitzien zoals onderstaand voorbeeld:

Een toffe ontwikkeling die hopelijk gaat zorgen voor meer marktaandeel voor Microsoft Advertising voor webshops in Nederland.

Ook starten? Bel ons vandaag nog, zodat we voor jou de bèta aan kunnen vragen. Snel! Nu je concurrentie nog niet op de trein is gesprongen…

Mike Brunekreeft

Mike Brunekreef

Grote passie voor online marketing en vooral op het gebied van SEA & SEO. Trapt in zijn vrije tijd graag een balletje bij V.V. Stroe en zeer fanatiek met de Playstation.
Meer over Mike
Geen reactiesReacties bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!