Maak kennis met het nieuwste platform van Instagram: IGTV!

Dé plek voor verticale, langere video’s op Instagram.
IGTV
Fieke Vroon Social advertising specialiste
22 juni 2018 2 min leestijd

Surprise… Instagram heeft groot nieuws! Deze week heeft Instagram een gloednieuw platform gelanceerd: IGTV.

De naam verklapt het misschien al een beetje, maar IGTV is een platform speciaal voor video’s. IGTV is de plek voor verticale, langere video’s op Instagram. De functie is beschikbaar in de huidige Instagram app, maar ook is er een losstaande IGTV app te downloaden in de appstore. Ben je benieuwd of deze app interessant voor jouw organisatie is? Lees dan snel verder!

Wat is IGTV?

Met IGTV maakt de traditionele televisie plaats voor een moderne, mobile ervaring. We kennen natuurlijk allemaal YouTube, het kanaal dat de afgelopen jaren enorm in populariteit is gestegen. Door de komst van mobiele video’s zijn jongeren 40% minder tv gaan kijken! De verwachting is dat in 2021 78% van het mobile verkeer via mobiele video’s zal zijn. Zie jij net als wij hier een grote kans?

Waar moet ik aan denken bij IGTV?

Instagram heeft in ieder geval alvast op de mobile video gewed en lanceert deze week een kanaal speciaal voor langere video’s. Iedereen kan op IGTV een eigen kanaal creëren waar je vervolgens jouw eigen video’s op kan delen. Op dit moment mogen die video’s maximaal 10 minuten duren. Heb je een groot Instagramaccount met veel volgers? Dan mag jouw video zelfs 1 uur duren. Hoe groter je Instagramaccount, hoe langer de video mag zijn dus! Instagram is wel van plan het tijdslimiet uiteindelijk op te heffen.

‘Wat is dan het verschil met YouTube?’ hoor ik je denken. IGTV is speciaal gemaakt voor verticale video’s, in tegenstelling tot YouTube wat gemaakt is voor horizontale video’s. Dit is perfect voor een platform dat alleen op mobiele telefoons beschikbaar is. Daarnaast is het een kleine stap om met IGTV te starten, want veel van ons zijn al gewend aan de Instagram Stories.

Je kunt IGTV video’s bekijken in de Instagram app, in de losstaande IGTV app of door op de IGTV knop te klikken. (Deze knop is op elk Instagramaccount te vinden.) Wanneer jij een nieuwe video plaatst op IGTV krijgen je volgers een melding in de normale Instagram app.

Welke video’s krijg ik te zien?

Instagram selecteert video’s voor jou op basis van jouw interesses en de mensen die jij volgt. Daarnaast is er in de IGTV app een speciale ‘Popular’ pagina te vinden. Hier vind je de populairste video’s van dat moment. Net als in de gewone Instagram app kan je ook video’s direct naar vrienden sturen in plaats van de video te delen op je kanaal.

Op IGTV zijn geen advertenties te vinden. Nog niet. Op dit moment is het doel van het platform om interactie te creëren met je volgers. Maar Instagram CEO Kevin Systrom laat in zijn persconferentie weten dat het mogelijk maken van advertenties wel een logische volgende stap is voor IGTV.

Fieke Vroon

De creatieveling van NeoSEM, brengt uren rond op social media en blogs (verslaafd), en kan je daarom alles vertellen over social en content.
Meer over Fieke
Geen reactiesReacties bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!