Cinco Cleaning

Hoe een fijne samenwerking leidt tot goede resultaten

Voor Cinco Cleaning hebben wij dit jaar mooie resultaten kunnen opleveren door zoekwoordoptimalisatie toe te passen. Mede hierdoor openen zij een nieuwe bedrijfshal en kan het team vergroot worden. Cinco Cleaning verzorgt de reiniging van tapijt, meubels, vloerkleden, bootkussens, tuinstoelkussens en matrassen voor particulieren in bijna heel Nederland. Een unieke markt waar we Cinco Cleaning op de kaart hebben gezet. Dat is waar wij het bij NeoSEM allemaal voor doen!

In deze case lees je hoe we de klant Cinco Cleaning hebben kunnen helpen groeien en hoe dit heeft kunnen leiden tot 900% meer leads.

Over Cinco Cleaning

Cinco Cleaning reinigt al vanaf 1989 tapijt, matrassen en stoffen meubels door heel Nederland. Mede door onze resultaten openen zij een nieuwe bedrijfshal en kunnen ze nieuwe mensen aannemen!
De start van het traject

Hoe zijn we begonnen?

In oktober benaderde de eigenaar van Cinco Cleaning NeoSEM met de vraag wat wij organisch voor ze konden betekenen. Hij gaf meteen aan dat hij zoveel mogelijk en dat daarmee ook de aanvragen mee moeten stijgen. Onze taak was helder: met het huidige budget zo hard mogelijk groeien!

Wij gingen direct het gesprek met de klant aan. In welke dienst zitten de beste groeikansen?  En waar moet op gestuurd worden? Daaruit kwam naar voren dat hij de focus wilde leggen op drie diensten:

 1. Vloerkleed reinigen / Tapijt reinigen
 2. Bank reinigen
 3. Matras reinigen

In de opstartfase deden wij verder een zoekwoordenonderzoek, een linkprofielanalyse en een technische audit. Daaruit kwamen onder andere deze conclusies (leesbaar aan de rechterkant):

 1. Het linkprofiel bestond in oktober 2021 vooral nog uit kwantitatieve websites, sites met een autoriteitsscore van 10 of lager. Voor ons was het zaak om voor meer afwisseling te zorgen door schoonmaak gerelateerde websites en kranten te benaderen.
 2. We kwamen ook een aantal technische punten tegen: zo had Cinco Cleaning te veel loze pagina’s. Meer dan 100 pagina’s werden wel door Google doorlopen, terwijl ze geen functie hadden. 
 3. De titels en omschrijvingen waren nog niet optimaal opgesteld. Veel titels waren bijvoorbeeld te lang en niet aantrekkelijk om op te klikken.
 4. Het aantal doelen kon worden uitgebreid. Naast de harde doelen (meetbaar) is het goed om te weten hoe vaak de ‘zachte’ doelen worden bereikt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal keren dat er naar Cinco Cleaning wordt gebeld, of dat er op de Whatsapp-knop wordt gedrukt. Aan deze doelen kan je ook het succes van de site afleiden.

Tot slot hebben wij een dashboard gemaakt, zodat de klant altijd kan zien hoe de website presteert. Alle (technische) bevindingen hebben wij op een rijtje gezet en geprioriteerd. We konden zo direct aan de slag!

Wat heeft SEO voor Cinco Cleaning kunnen betekenen?

We zijn eerst begonnen met het verbeteren van het linkprofiel. Dit betekent niet alleen het vergroten van het aantal links, maar ook het verwijderen van de spammy websites. Cinco Cleaning kreeg namelijk veel backlinks van buitenlandse partijen en dat is voor dit Nederlandse bedrijf niet zo zinvol.

Lees hier hoe wij linkbuilding uitvoeren
Werken aan een Nederlands linkprofiel

Linkbuilding in zijn werking

Wij hebben maandelijks het aantal backlinks uitgebreid door vooral te sturen op kwaliteit. Zo had Cinco Cleaning een autoriteitsscore van 21, waardoor wij op zoek gingen naar websites met een betere autoriteit.
Verloop van de autoriteitsscore. Vanaf 1 oktober zijn we begonnen met het SEO-traject

Verder was het ook belangrijk om te spreiden in het aantal links. Belangrijke pagina’s zoals deze hadden in oktober 2021 slechts één verwijzend domein. Voor dit type pagina’s was het zaak om zowel op gebied van kwaliteit als kwantiteit te verbeteren.
Stijging van het aantal aanvragen in combinatie met een verbetering van de organische vindbaarheid voor de pagina /matras-laten-reinigen/

Achter de schermen

Techniek

Een ander aandachtspunt was de techniek. Cinco Cleaning had veel onnodige pagina’s. Het ging vooral om pagina’s, die WordPress automatisch aanmaakt, zoals categoriepagina’s en tagpagina’s. Waarom is ‘content pruning’ zo belangrijk?

 • Als je minder goede pagina’s verwijdert, wordt de overall kwaliteit van de website beter;
 • De interne linkstructuur van je website wordt beter ingezet;
 • Google kan je website gemakkelijker en beter doorlopen.

Na het verwijderen van deze pagina’s hebben wij de websitesnelheid verbeterd. Vooral de mobiele website laadde nog niet naar wens.

Aangezien meer dan 60% van de bezoekers de site op zijn mobiel bezoekt en de algemene regel is dat de site maximaal 3 seconden mag laden, moest de site duidelijk worden verbeterd. Er is kritisch gekeken naar overbodige plugins en hoe de blokkerende bronnen tot een minimum beperkt konden worden.

Ondanks dat de site nu behoorlijk snel is, blijven wij monitoren of de snelheid binnen de grenswaarde van de 3 seconden ligt. Periodiek doen wij een audit, waarin wij bekijken of de site nog snel is en het aan de core web vitals voldoet.

Een belangrijk onderdeel

Content aanpassen en herschrijven

Vóór het traject waren de meeste pagina’s al SEO-gericht opgesteld. Zo zijn de zoektermen op een aantal belangrijke plekken toegevoegd en zie je op de website duidelijk de toegevoegde waarde terug.

Daarom was het zaak om te kijken met welke aspecten je het verschil kan maken. Eén van de verbeterpunten waren de paginatitels en omschrijvingen. Aangezien de content dus al relatief goed stond, was het zaak om bezoekers te overtuigen om naar de site te gaan.

Daarnaast hebben wij de paginatitels en omschrijvingen van de belangrijkste pagina’s verbeterd.

Na de verbetering zag het zoekresultaat van de pagina /vloerkleed-laten-reinigen/ er als volgt uit:

Titel: Vloerkleed laten reinigen | 100% garantie bij Cinco Cleaning

Omschrijving: Gratis haal- en brengservice. Cinco Cleaning heeft veel ervaring in het reinigen van vloerkleden. Meer dan 2000 klanten gaven ons 5-sterren!

Ook zijn we in februari gestart met het optimaliseren van deze meta’s. Na de wijzigingen zie je ook een stijging in het aantal kliks en vertoningen:

Blauwe lijn is het aantal kliks naar /vloerkleed-laten-reinigen/. De paarse lijn is het aantal vertoningen.
Herschrijven van content

De USP's van Cinco Cleaning in kaart

Naast de titels en omschrijvingen hebben wij de content laten herschrijven. Vooraf deelde de eigenaar wat de belangrijkste redenen zijn waarom bezoekers afhaken. Deze inzichten gaven ons inspiratie om de content verder aan te scherpen.

Op de belangrijkste pagina’s van Cinco Cleaning zien bezoekers duidelijk wat ze van de schoonmaakservice kunnen verwachten. Zo staan de voordelen duidelijk in beeld en kunnen bezoekers bij vragen gemakkelijk contact opnemen.

Op de website staan duidelijk de voordelen van Cinco Cleaning op een rij:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Voordelen-cinco-cleaning.png

In volle vaart

Klaar zijn we zeker niet!

De combinatie van linkbuilding, content en techniek heeft tot mooie resultaten geleid:

Ondanks de goede resultaten willen wij niet achterover leunen. Cinco Cleaning  wil nog steeds zoveel mogelijk leads. Daarom gaan wij aankomende maanden aan de slag met deze punten:

 • Content. We willen extra informatie toevoegen over het zelf reinigen van meubels, om zo de autoriteit van Cinco Cleaning verder te verbeteren.
 • CRO. Cinco Cleaning trekt veel bezoekers naar de belangrijkste pagina’s en daarom is het zaak om de kans te vergroten dat ze een offerte gaan aanvragen.
 • Meer sturen op lokale vindbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan het laten toevoegen van extra reviews en het verbeteren van lokale pagina’s. Google toont op belangrijke termen als ‘vloerkleed laten reinigen’ een kaart met lokale bedrijven en daarom is het belangrijk om ook in het kaartje terecht te komen.

Wat hebben we bereikt?

Schitterende resultaten voor Cinco Cleaning

+31%

Domeinautoriteit
Door een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve backlinks is de autoriteit een stuk gestegen.

+929%

Aantal leads
Vooral het aantal leads is flink gestegen. Dit komt door een combinatie van een betere vindbaarheid en het goed inrichten van de site.

+187%

Aantal termen in de top 10
De verbeterde organische vindbaarheid komt door de mix van content, linkbuilding en een goede gebruiksvriendelijkheid.

+181%

Aantal termen in de top 3
De zoektermen staan op goede plekken, de website is snel en de bezoekers krijgen een duidelijk beeld van wat ze van Cinco Cleaning kunnen verwachten.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe je meer resultaten behaalt!