Moet je naar jezelf googelen

Hoe zien mijn advertenties eruit en wat is de positie van de advertentie?

SEA

Elise van Asselt

26 juli 2017

Hoe zien mijn advertenties eruit

Sta ik wel op de eerste pagina? Wanneer worden mijn advertenties vertoond? Om deze vragen te beantwoorden ga je in de zoekresultaten op zoek naar jouw advertentie, maar er zijn veel gemakkelijkere mogelijkheden om je advertentiepositie te achterhalen – in deze blog deel ik deze met je.

Als je op zoek gaat naar je bedrijfsnaam of je product in combinatie met je bedrijfsnaam kan er een vertekend beeld ontstaan van de advertentiepositie. Google onthoudt onze voorkeuren, veel bezochte websites en ons zoekgedrag. De advertenties die getoond worden in de zoekmachine zijn afgestemd op ons online gedrag. Niet alleen ons gedrag maar ook factoren als tijd van de dag, locatie, apparaat en IP-adres hebben invloed op de advertenties die worden getoond.

Ik wil weten op welke positie ik sta

Wil je toch graag de positie van je advertentie zien!? Dit is geen probleem. In je AdWords-account ga je naar het tabblad campagnes. In de tabel met statistieken wordt in de kolom ‘Gem. Pos.’ of ‘Avg. Pos.’ de gemiddelde positie van de advertentie weergegeven. Wordt deze kolom niet weergegeven, dan is het mogelijk om deze toe te voegen door in de werkbalk op kolommen > kolommen aanpassen. Onder het kopje prestatie is het mogelijk om de gemiddelde positie toe te voegen aan de statistiek.

Hoe ziet mijn advertentie eruit

Als je wilt weten hoe de advertentie eruit ziet, kan je gebruik maken van dit hulpprogramma. Door gebruik te maken van dit programma kan je controleren of de advertentie actief is en bekijken hoe de advertentie eruit komt te zien zonder dat er extra vertoningen worden gegenereerd. Je kunt ook zonder Google AdWords account gebruik maken van deze tool. Ook is het mogelijk om te onderzoeken in welke landen en apparaten de advertentie wordt weergegeven.

Door gebruik te maken van deze tips is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in hoe de advertenties worden weergegeven en op welke positie de advertenties worden getoond. Kan je jouw advertenties toch niet vinden? Neem gerust contact met ons op en dan kijken we er samen naar 🙂