De week van Tamara Möhle

SEO- social- en contentspecialiste

NeoSEM

Tamara Möhle

14 januari 2019

Hoi, ik ben Tamara. Als SEO-, social media en contentspecialiste houd ik mij vooral bezig met strategieën maken voor de klant. Deze voeren we vervolgens gezamenlijk met het team en de klant uit met als doel natuurlijk online succesvol zijn. Dan hebben we het over het goed vindbaar zijn op Google en goed ingerichte social media pagina’s met waardevolle content. Inmiddels ben ik bijna twee maanden aan de slag bij NeoSEM en neem ik jullie graag mee in mijn week. Daar gaan we!

Maandag analysedag

Op maandag beginnen we altijd met de weekopening. Daarbij vertelt iedereen wat hij of zij deze week gaat doen en andere belangrijke zaken die op de planning staan. Zo is iedereen weer op de hoogte en kunnen we ook kijken waar we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. De rest van de dag ben ik bezig met een technische analyse voor een van onze klanten en heb ik gesprekken met collega’s over hoe we processen binnen NeoSEM kunnen verbeteren.

Na de eerste werkdag van de week ga ik naar huis om te eten om vervolgens aan de eerste training van de week te beginnen. Naast het kantoor van NeoSEM is de box van CrossFit Barneveld de plek waar je mij het meeste kunt vinden. Ik train gemiddeld vijf keer in de week en dus is het erg prettig dat we bij NeoSEM flexibel zijn qua werktijden. Op deze manier is het voor mij makkelijk om een volledige werkweek te combineren met het trainen en coachen. Op het whiteboard is te zien wat er die avond gedaan moet worden.

Dinsdag krachttraining-dag

Vandaag gaat de wekker vroeg. Voordat ik ga werken ga ik eerst trainen. Om 7.00 uur begin ik de dag met een uurtje krachttraining. Even rustig wakker worden is er niet bij, maar zo’n uurtje training om je dag mee te starten vind ik heerlijk. Daarna is het tijd om me klaar te maken voor de werkdag.

Deze dag bestaat uit het uitwerken van een user generated content strategie en SEO werkzaamheden voor een van mijn klanten. Bij het schrijven van zo’n strategie kijk ik naar de manieren waarop user generated content verzameld kan worden en hoe we dit kunnen inzetten om naamsbekendheid te vergroten. Belangrijk is ook om te kijken wat hier voor nodig is en waar rekening mee gehouden moet worden. Aan het einde van de dag zit ik samen met collega’s Jet en Andy en zetten we weer wat dingen op papier voor onze eigen content strategie.

Woensdag strategiedag

Deze dag begint voor mij met een technische SEO-training van mijn collega Dieter. Hij legt ons uit hoe we nog beter analyses kunnen maken en met welke programma’s we dat kunnen doen. Het delen van kennis is een belangrijke factor binnen NeoSEM.

Aangezien we net aan het nieuwe jaar begonnen zijn, moeten er voor een aantal klanten nog strategische plannen voor het jaar 2019 uitgewerkt worden. Mijn middag bestaat dan ook uit het schrijven van een strategie. Dit keer op het gebied van SEO, content en social media. Voor SEO doe ik een technische analyse, verder kijk ik waar er nog kansen liggen voor relevante content en bekijk de huidige social-mediapagina’s.

Na werk is het wederom tijd om me te verplaatsen naar de CrossFit box. Op woensdagavond geef ik de hele avond training. Ik vind het prachtig om mijn passie voor CrossFit met andere mensen te delen en te zien dat onze atleten progressie boeken.

Donderdag afspraak-dag

Donderdag is een drukke dag vol afspraken. De dag vliegt dan ook weer voorbij. De ochtend bestaat uit een strategie uitwerken en een interne meeting. In de middag zijn er nog twee klantafspraken waarin we bespreken hoe het gaat met de werkzaamheden en waar er nog kansen liggen. Het is mooi om samen met de klant aan een doel te werken en te zorgen dat het online verhaal steeds succesvoller wordt en steviger staat. Niet alleen in de sport maar ook voor mijn klanten ga ik tot het uiterste. Opgeven komt niet voor in het woordenboek van een CrossFitter en daarom ben ik ook niet tevreden voordat de klant dit is.

Vanuit werk ga ik gelijk door naar CrossFit om nog een uurtje aan mijn Snatch-techniek te werken, een van de Olympic lifts waarbij je het hele lichaam gebruikt.

Vrijdag patatdag

Vandaag ben ik vooral bezig met de interne processen. Naast het werk voor klanten, kijk ik ook hoe we intern nog efficiënter kunnen werken. Vandaag zit ik samen met Lisa, onze HR-manager, om te kijken wat prioriteit heeft. Na de lunch (op vrijdag halen we altijd wat lekkers en vandaag is dat patat) ga ik hier mee verder en is de week alweer voorbij!

Wil jij ook weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!