De week van Nick van Maaren

Meewerken in het SEO-team, vele interviews en een potje tafeltennis op z'n tijd

NeoSEM

Nick van Maaren

26 april 2018

Hoi allemaal, ik ben Nick en ik werk sinds februari bij NeoSEM. Ik voer bij NeoSEM mijn afstudeeropdracht uit voor mijn studie Commerciële Economie aan de HAN in Arnhem. Mijn afstudeeropdracht is om voor NeoSEM een nieuwe marketingstrategie uit te werken.

Op maandag werd aan mij gevraagd of het met leuk lijkt om eens een keer ‘de week van’ te schrijven. Dat wilde ik wel, maar ik was wel bang dat deze week niet de leukste was van allemaal. Deze week zat ik namelijk veel achter mijn bureau en werkte ik aan mijn plan. Toch ziet mijn week er net iets anders uit dan die van mijn collega’s. Daarom wil ik jullie graag meenemen in hoe mijn week als afstudeerder bij NeoSEM eruitziet.

Maandag: nieuwe werkplek & weekopening

Op maandagochtend was het voor mij wel leuk binnenkomen, want dit was de eerste dag dat ik aan mijn nieuwe bureau zat. We zijn namelijk binnen het gebouw van ruimtes gewisseld omdat we zo snel groeien.

Op maandagochtend vindt er altijd een weekopening plaats (dat is in ieder geval de bedoeling). Deze ochtend was dat niet anders en iedereen vertelde wat er deze week ging gebeuren en wat hij/zij vorige week heeft gedaan.

Na de weekopening ben ik meteen aan de slag gegaan met mijn onderzoek. Samen met mijn collega Jet (die voert hier ook haar afstudeerstage uit) ga ik namelijk interviews afnemen met klanten en we moesten samen bepalen wie we willen interviewen en wat ze willen vragen.

De tijd gaat op maandagochtend altijd sneller dan verwacht (bij mij tenminste) en het was dus alweer tijd om te lunchen en vervolgens de pauze af te sluiten met een potje tafeltennis.

Vandaag mocht ik trouwens voor het eerst een voorstel + offerte maken voor een klant. Dit vond ik leuk, omdat ik dan ook op strategisch niveau met de klant kan meedenken over hoe we hun specifieke doelstellingen kunnen realiseren.

Dinsdag: interview met Google

Op dinsdag ben ik vaak niet op kantoor, want dan werk ik vanuit huis. Waarom?

Op de dinsdagen moet ik naar de HAN in Nijmegen, en aangezien ik uit Arnhem kom, scheelt het best wel even wat reistijd als ik thuis werk.

Ik moet naar de HAN omdat ik een honoursprogramma volg waardoor ik straks meteen een Master kan volgen aan de Radboud Universiteit. Dan hoef ik geen schakeltraject meer te volgen. Als alles lukt scheelt dat dus één jaar studeren, maar daardoor moet ik nu wel even wat harder werken.

Deze dinsdag was ik wel op kantoor. Want Google kwam langs! Voor mijn onderzoek heb ik samen met Jet een interview gehad met Omid van Google. Een heel leuk en waardevol gesprek waarin we veel te weten zijn gekomen over de trends en ontwikkelingen in de markt en de kansen voor NeoSEM. Bedankt Omid!

Woensdag: kantoordagje

Woensdag was er eigenlijk niet veel bijzonders. Deze dag was echt volledig gericht op afstuderen en meewerken. Ik werk namelijk naast mijn afstudeerstage ook mee als ik wat tijd over heb. Ik had voordat ik bij NeoSEM kwam al ervaring opgedaan op het gebied van SEO, Social & CRO maar het is toch leuk om te zien hoe we dat hier doen. Bij NeoSEM werk ik daarom ook mee binnen het SEO-team. Heel leuk & heel leerzaam!

Donderdag: eerste interview

Op donderdag had ik mijn eerste interview met een klant: Instituut HIP. Samen met Jet ben ik afgereisd naar Baarn om erachter te komen wat wij als online marketingbureau, volgens de klant, goed doen en wat beter kan. Het was een hartstikke gezellig interview en we hebben er veel van geleerd.

Dit was het eerste interview, maar we gaan met nog 7 andere klanten om tafel om te bekijken waarin we nog beter kunnen worden en waarmee we ze verder kunnen helpen. Zo zorgen we er samen voor dat we het beste resultaat behalen!

Vrijdag: tweede interview + weekafsluiting

Op vrijdag hadden Jet en ik ons tweede interview, deze keer met Giga Meubel. Zij kwamen naar ons toe en we hebben ook in dit interview weer veel nieuwe & waardevolle informatie verkregen.

Op vrijdag halen we altijd met NeoSEM & Suite Seven eten tussen de middag. Deze week aten we gezellig met z’n allen pizza’s. En gelukkig was het ook nog eens lekker weer.

Vrijdagmiddag sluiten we de week gezellig af met een borrel en een potje tafeltennis! Helaas heb ik niet gewonnen, maar het gaat in ieder geval minder slecht dan in het begin!

Kortom, een hele leuke en leerzame week! Volgende week ga ik weer verder met mijn onderzoek en zal ik ook proberen zoveel mogelijk mee te werken in het SEO-team. In ieder geval is iedere week bij NeoSEM weer helemaal anders!