De week van Mike Brunekreef

Een week vol met content schrijven, linkbuilding én de start van het WK voetbal!

NeoSEM

Mike Brunekreef

19 juni 2018

Hallo daar! Leuk dat je mijn ‘de week van’ leest. Mijn naam is Mike en ik ben SEO-specialist bij NeoSEM. In dit blog lees je hoe mijn week eruit zag!

Maandag

We beginnen de maandag altijd met een weekopening. Daarin bespreken we meestal wat we afgelopen weekend hebben gedaan, maar ik zal je de details besparen. Dat lijkt mij beter voor iedereen. Ook bespreken we de belangrijkste zaken van aankomende week. Altijd leuk om te horen waar je collega’s mee bezig zijn.

De rest van de dag staat het schrijven van content voor verschillende klanten op het programma. Aantrekkelijke teksten schrijven, waardoor onze klanten ook nog eens beter worden gevonden in de zoekresultaten van Google.

Dinsdag

Ik begin de dag met het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek voor onze nieuwe klant Fietsvakshop. Zoeken naar relevante zoekwoorden met veel zoekvolume en weinig concurrentie. Ik zag zeker een aantal kansen waar goed op gescoord kan worden.

’s Middags ging ik verder met het uitwerken van een linkbuildingstrategie voor KRC Van Elderen. Linkbuilding is een methode om websites hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Heel simpel gezegd is linkbuilding linkjes verzamelen vanaf andere websites die linken naar jouw website. En ja, dit linkje hierboven draagt dus (een klein beetje) bij aan een betere vindbaarheid van KRC Van Elderen.

Woensdag

Vandaag was een vrij normale dag op kantoor bij NeoSEM. Veel content schrijven en nog een meeting met een klant.

Donderdag

Vandaag begint het Wereldkampioenschap voetbal. Nederland is er jammer genoeg niet bij, maar als echte voetbalgek wil ik geen wedstrijd missen! Zo snel als het eerste doelpunt bij de WK wedstrijd Rusland – Saudi Arabië werd gescoord (13eminuut), zo snel ging de dag vandaag. Of in ieder geval, zo voelde het.

Vrijdag

Mijn hoogtepunt van de dag? Dat is lastig kiezen. Ik heb een contentstrategie uitgewerkt voor Giga Meubel, mijn favoriete maaltijd (kapsalon shoarma, natuurlijk) gegeten en we hadden bezoek van Saar!

Het was een goede dag.

Zaterdag

Zaterdag was een feestelijke dag: de opening van de nieuwe accommodatie van V.V. Stroe. Ik voetbal al sinds mijn 6levensjaar bij V.V. Stroe en ik ben dan ook best trots, aangezien het bouwen van de accommodatie bijna helemaal gerealiseerd is door vrijwilligers. We beginnen de dag met de officiële opening en daar hoort dan ook een glaasje champagne bij. Daarna lekker barbecueën en we eindigen de dag met een Foute Muziek Bingo.

Al met al, een zeer geslaagde dag na een mooie werkweek.