De week van Dieter van Giesbergen

De eerste echte week bij NeoSEM

NeoSEM

Dieter van Giesbergen

20 september 2018

Hoi ik ben Dieter, Junior SEA-specialist bij het leukste online marketing bureau van Barneveld en omstreken (Echt waar!). Vorige week begon mijn avontuur bij NeoSEM en nu is het tijd voor “De week van…”.

Maandag: 1e Google Ads campagne, zoekwoordonderzoek en een meeting

Maandag begint normaal altijd met een weekopening, waarin iedereen vertelt wat hij die week gaat doen. Ik zeg “normaal”, want deze week ging hij niet door. Meetings gooiden roet in het eten. Het was een dag met veel afwisseling. Om 09.01 uur precies kreeg ik een mailtje van Andy, of ik naar een Google Ads account wilde kijken. De kosten waren te hoog, en het rendement moest omhoog. Aan het eind van de morgen had ik nog een meeting met Jet & Erik voor de Dutch Search Awards. We gaan er iets heel gaafs van maken, dus houd onze Social Media in de gaten!

Dinsdag: SEO & SEA

Dinsdag was een gevarieerde dag. Ik begon de dag met het aanmaken van een nieuwe campagne in het NeoSEM account. Naast de zoekterm “Google Adwords” gaan we nu ook adverteren op de zoektermen rondom “Google Ads” (de nieuwe benaming voor Adwords)! Verder heb ik een SEO-scan uitgevoerd, waarbij ik gekeken heb naar verbeterpunten op het gebied van techniek en content. Om half 1 was het weer tijd voor de lunch en natuurlijk een paar potjes tafeltennis.

Woensdag: Typen, typen en… nog meer typen

Woensdag, een dag waarop mijn toetsenbord overuren draaide. Ik startte de dag met het uitschrijven van een case voor de Dutch Search Awards. Daarna heb ik onderzoek gedaan naar de nieuwe landingspagina die ik met Andy ga maken. Eerst de doelgroep in kaart brengen, en daarna de concurrentie onderzoeken. Conclusie: genoeg kansen voor NeoSEM! Na het uitzoeken van een mooie template kon de bouw van de landingspagina beginnen. Vraag nu je gratis Google Ads scan aan via Googleadsscan.nl. ‘s Avonds was het tijd voor een nieuw experiment. Pizza’s bakken op de BBQ! Oké, de eerste was een klein beetje zwart, maar de rest was heerlijk 🙂

bbq pizza

Donderdag: Keihard werken aan de nieuwe landingspagina & SEO-werkzaamheden

Het grootste deel van de donderdag heb ik besteed aan het bouwen van de nieuwe landingspagina. We gaan er echt iets moois van maken. ‘s Middags heb ik een technische SEO-scan uitgevoerd. Genoeg verbeterpunten, zodat de website nog beter gaat scoren!

Vrijdag: De lekkerste lunch van de week & The Dutch Search Awards

Vrijdag was een vrij rustige dag. Eerst nog even verder werken aan de nieuwe landingspagina. Daarna gaf Wesley uitleg over Google shopping en toen was het alweer tijd voor de lunch. Op vrijdagmiddag halen we altijd eten, na een spannende stemronde kwamen we dit keer uit op… Barnies!

‘s Middags heb ik samen met Erik een paar cases uitgeschreven voor de Dutch Search Awards. We hebben de middag gezellig afgesloten met een paar potjes rond de tafel en een paar biertjes.