De week van Bas Dorrestijn

Doordeweeks Accountmanager bij NeoSEM en in het weekend vloerenspecialist bij Kwantum

NeoSEM

Bas Dorrestijn

25 september 2018

Hoi ik ben Bas, doordeweeks Accountmanager bij NeoSEM en in het weekend vloerenspecialist bij Kwantum. Als Accountmanager ben ik vooral bezig met de sales en het klantencontact. Ik zit inmiddels al vier weken op mijn plek en ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden. Ben je er klaar voor?

Maandag: Google-dag

Kennis is macht en om de week krachtig te beginnen heb ik mij ingelezen in de basismogelijkheden van Google. Nadat ik mij had ingelezen en diverse video’s had gekeken, kwam er een overhoring van 56 vragen. Met een score van 89% heb ik de test succesvol afgerond en heeft dit mij weer een nieuw certificaat opgeleverd.

bas-certificaat-google

Dinsdag: Klantendag

De dinsdagochtend begon mooi op tijd. Na even settelen op mijn werkplek kwam de eerste klant naar NeoSEM toe. De aanleiding van het gesprek was de eerder verstuurde offerte. Na het aanhoren van het probleem waar de klant tegenaan liep, zijn wij gaan kijken naar een passende oplossing. In de loop van de middag gingen Jason en ik op weg naar Veenendaal. Wij hadden daar een kennismakingsgesprek met een potentiële klant. Een zeer aangename kennismaking en een positief gesprek.

Woensdag: Netwerkdag

Na een werkdag waarin er veel nieuwe kennis is opgedaan en een interessant klantgesprek is gevoerd, stond deze dag toch een beetje in het teken van de avond. De businessclub van SDVB hield een bijeenkomst voor de sponsoren in het AFAS-gebouw in Leusden. Bij binnenkomst was er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Vervolgens werden we begeleid naar de grote zaal waar het eerste elftal zich voorstelde aan de sponsoren. De bekende Arjan van Erkel was uitgenodigd als gastspreker om te vertellen over zijn tijd in Dagestan waar hij voor 607 dagen werd ontvoerd.

Donderdag: Schooldag

Het was de eerste echte schooldag van het nieuwe schooljaar. De ochtend stond in het teken van het delen van ervaringen. Iedereen had ondertussen 8 werkdagen erop zitten bij de nieuwe bedrijven en iedereen had daardoor een ander verhaal te delen. In de middag kregen we een stukje basiskennis wat voor CE studenten herhaling was. Na afloop is er gezellig buiten op het terras van school nagesproken onder genot van een biertje en een kaasplankje. In de avond werd het tijd voor wat beweging. Met het voetbalteam Valleivogels 9 trainen we wekelijks op de donderdagavond. Na een sterke partijvorm werd het tijd voor de 3e helft.

Vrijdag: Feestdag

Met het oog op het weekend moest er ’s ochtends alleen nog even een les gevolgd worden. De les ging over Value Based Selling waarin uitgelegd werd wat de werkelijke waarde is tijdens onderhandelingen. Na de les is iedereen snel naar huis gegaan om lekker weekend te vieren. Zo heb ik in de middag lekker op het terras gezeten in Leusden en vervolgens wezen eten bij de Bistro Bling. Na het eten moest ik snel naar huis, want de ouders van een maatje waren 25 jaar getrouwd en gaven een groot oer-Hollands feest. Er werd veel polonaise gelopen en volop meegezongen met onder andere André Hazes en Marco de Hollander die live kwamen op treden.

Zaterdag: Kwantumdag

Elke zaterdag sta ik weer klaar bij de Kwantum in Woudenberg. Zo ook deze zaterdag. Ik heb een hoop mensen kunnen helpen en advies kunnen geven op het gebied van vloeren. Het was een zaterdag als elke andere dag. Tot dat de werkdag voorbij was en ik de avond in ging. Ik had een kaartje voor Watermeloen in de Luxor in Arnhem waar ik met een maatje en een aantal klasgenoten naartoe ging. Tijdens het feest is er veel gedanst en dat zorgde ervoor dat het een zeer geslaagde avond was.

Zondag: Rustdag

Doordat het zaterdag nogal laat geworden was, had ik op zondag niet veel energie meer over. Ik had gelukkig ook niks op de planning staan, dus ik kon lekker op de bank zitten en verder gaan met de serie Game of Thrones die ik in een rap tempo aan het kijken ben.